Cass McCombs – A Folk Set Apart

De Amerikaanse singer-songwriter Cass McCombs heeft gedurende zijn al lange carrière van alles uitgegeven op splitsingles bijvoorbeeld die alleen bij shows werden verspreid. Dat materiaal is nu zeer zeldzaam en voor fans maar moeilijk om aan te komen. Al die rare zeldzame uitgaven worden nu verzameld op A Folk Set Apart.

De plaat heeft als ondertitel ‘Rarities, B-Sides & Space Junk, ect. En dat is precies wat het is. De plaat telt 19 stukken; soms ruw of maar net een schets van een liedje, soms prachtige kleine lo-fi liedjes (Minimum Wage bijvoorbeeld). Het experiment staat voorop. Daarbij vliegt McCombs een enkele keer totaal uit de bocht door – in het ‘nummer’ Texas – op onnavolgbare wijze stukken geluid die niets met elkaar van doen lijken te hebben aan elkaar te lijmen.

Deze plaat is alleen geschikt voor fans van de liedjesschrijver die in zijn werk van nature al alle kanten opvliegt en geen genregrens kent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s