Bill Ryder Jones – West Kirby County Primary

Domino is bezig met een leuke serie uitgaven van solo-platen die allemaal in de prettig alternatieve hoek zitten, maar allemaal van bijzondere kwaliteit zijn. Met laatst al Alex G, kortgeleden Martin Courtney en nu Bill Ryder-Jones. Ryder-Jones opent met een zacht akoestisch liedje Tell Me You Din’t Love Me Watching dat niet erg representatief is voor de hele plaat. Nee, neem dan Two To Birkenhead: hier gaat het overdrive pedaaltje aan en huppelt Ryder-Jones vrolijk door het Pavement-achtig gekke hooklijntje heen.

Zo zachtaardig als in de opener wordt het niet meer op West Kirby County Primary dat in zijn geheel verdacht klinkt als een alternatieve amerikaanse gitaarplaat. Misschien ook niet verwonderlijk voor een gitarist die onder andere voor de Artic Monkeys sessiewerk verrichtte.

Ryder-Jones komt uit Engeland en groeide op in West Kirby, aan de Mersey. West Kirby County Primary is zijn tweede solo-album, eerder maakte hij ook al een soundtrack voor een film.

Zijn nieuwe plaat staat vol sippe liedjes die een inkijkje geven in zijn persoonlijk leven met veelzeggende titels als Let’s Get Away From Here. Liedjes die zich soms hullen in een een bijna vrolijk jasje, zoals het prachtliedje You Can’t Hide A Light With The Dark, maar gelukkig rekent de sombere manier van zingen van de artiest effectief af met het misverstand dat hier dreigt te ontstaan.

Perfecte plaat om weggedoken in kussens op een bank bij weg te dromen voor adolescenten die gebogen door het leven gaan, of voor liefhebbers van het betere singer-songwriterwerk met licht alternatieve kenmerken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s