Naive Set – Dragon

Leuke gitaarplaat van Amsterdams kwartet dat bestaat uit een Amerikaan, een Duitser en twee Nederlanders. Voor het opnemen van hun tweede langspeler huurden ze een boerderijtje in Empe en speelden er vijf dagen lang hun vingers blauw. Geïnspireerd door de frisse lucht zagen 11 tracks het levenslicht, bijna allemaal puntgave liedjes, mooi bijpassend uitgevoerd in een licht lo-fi-sfeertje. Rammelpop om van te dromen in de sfeer van The Kinks, de gekte van The Feelies en soms het dromerige van Nederlandse voorbeelden als The Serenes. Al ruik je de patuli en zie je de Perzische tapijtjes ook in een zijig zacht nummer als titeltrack Dragons. Dat mag geen wonder heten op een plaat waar de jaren zestig weer een beetje tot leven lijken te komen.

Naive Set is een uitbijter als het gaat om het schrijven van liedjes met prachtige zanglijnen. Luister maar naar single Rabbits. Uit een gitaarlijntje en een vertellende zanglijn duikt daar ineens een goudgerand refreintje op dat echt verslavende zeggingskracht krijgt als de achtergrondzang er nog een laagje bovenop legt. Net zo verrassend komt een prachtig harmonietje met Beach Boys-kwaliteiten uit de hoge hoed in het verder rammelend en weinig tot de verbeelding sprekend Spoken For. Up Beach springt er uit: een tot op het bot uitgekleed liedje – er wordt geen onnodige noot gespeeld – waarop het heerlijk huppelen is en mede dankzij de tikken op het houtblokje doet denken aan het beste van The Feelies.

Dragon is een prima fijnbesnaard plaatje met een paar prachtige hoogtepunten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s