Nina K – On Ice

Na een aantal jaren om persoonlijke redenen uit beeld te zijn verdwenen, keert de Zweedse Nina Kinert terug onder de naam Nina K. Met een nieuwe naam breekt zij met het verleden en heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in het schrijven van muziek voor anderen en als achtergrondzangeres dienst te doen bij Ane Brun maar ook elektronische dance-acts as Tomas Barfod, Nadastrom en CMG. Verrijkt door die ervaringen presenteert zij nu een nieuwe plaat onder haar nieuwe naam Nina K On Ice. En slaat daarmee een volledig nieuwe weg in na vier albums vol kleine op folk georiënteerde liedjes.

Singer-songwriter K voert in haar biografie vooral bekende namen uit de geschiedenis van de country, blues en folk als invloeden op. Voor het maken van On Ice schakelde zij twee producers in die hun sporen hebben verdiend in elektronische pop. De kruisbestuiving levert een warmbloedige rustige door synths gedomineerde popplaat op. K zingt over persoonlijke thematiek, gebaseerd op eigen ervaringen, zoals het verwerken van het verlies van een kind.

De plaat is net geen Enya, net geen Dido, niet uitgesproken experimenteel en evenmin toegankelijk met hitpotentie. On Ice zweeft ergens in tussen veel voorbeelden van vrouwelijke sfeervolle popmuziek, en ontbeert een overtuigend eigen karakter. On Ice is een prima plaat die alleen het gevaar loopt niet op te vallen en snel in vergetelheid te raken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s