Foxtrott – A Taller Us

Heerlijke creatieve electroplaat van vrouwelijke solo-artiest Marie-Helene Delorme. Ze komt uit Franstalig Montreal, maar daar merk je in de Engelstalige zang gelukkig helemaal niets van. De plaat telt 11 sterke poppy liedjes die naar mate de plaat vordert meer radiovriendelijk overkomen. Openers Driven en Beyond Our Means behoren tot het meer expressieve werk; minimalistisch en ritmisch uitgekleed tot een kale structuur van vierkante beats overblijft. Vierkant is en blijft het niet; in Untake Me bijvoorbeeld kun je met je heupen swingen op het jungle-achtige springerig ritme.

Foxtrott moet je ergens plaatsen tussen het creatieve van Lykke Li en het vermogen pakkende electroliedjes te maken van Chvrches. Voor de oudjes onder ons: in originaliteit en klankkleur doet de Canadese denken aan Anna Domino. En dat mag als een aanbeveling gelden voor deze prettige luisterplaat waarop je in de huiskamer vrolijke rondedansjes kunt maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s