Shopping – Why Choose

Hoppeta, daar gaan de ouderen onder ons weer de tijdmachine in: zet Shopping op en je waant je in grijs deprimerend Londen uit de jaren tachtig. Baspartijen als van Young Marble Giants, vroege Riot Girrrl-achtige zang die doet denken aan The Slits en puntig gitaarspel, meest op één snaar, in de sfeer van de vroege The Cure met het venijn van Gang Of Four.

Maar misschien zetten we deze drie jonge Londenaren daarmee wel te veel in het hoekje van copy cats. Ze verdienen lof, want in vergelijking met veel tijdgenoten produceren ze een aangenaam aanstekelijke rudimentaire punkpop. Stuk voor stuk knap in elkaar gestoken liedjes waarin geen noot te veel wordt gespeeld. Kom daar nog maar eens om! Met fantastische teksten over koopgedrag en andere sociaal economische en maatschappelijk relevante onderwerpen. Vandaar dat ze zichzelf Shopping hebben genoemd en ze in het titelnummer vooral afvragen waarom je een rem zou zetten op je hang naar bezit: Why Wait?! Al wordt dat in interviews allemaal ontkend en zijn ze in werkelijkheid helemaal niet geëngageerd.

Rachel Aggs, Billy Easter en Andrew Milk uit Oost-Londen verdienen een vet compliment voor deze plaat en veel materieel gewin als beloning. Zodat ze weer eens fijn gewetenloos kunnen gaan shoppen in de stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s