HeCTA – The Diet

Lekkere puntige plaat van Lambchop’s Kurt Wagner, Ryan Norris and Scott Martin waarin ze hun liefde voor electro en experimentele muziek de vrije loop laten. HeCTA mag van de heren per se geen zijproject worden genoemd. „Suck it up hippies. This music is our attempt to extend the boundaries of our expression and have some fun. It’s not Americana, house, techno, trap, juke or blaze. Why would it be?”, laten de heren de luisteraars in een persverklaring weten.

En verdomd, dat belangeloos gespeel en geëxperimenteer met elkaar levert een erg leuke luistertrip op. Met puntige popliedjes als Till Someone Gets Hurt of opzwepend energiek in Prettyghetto, zachtaardig romantisch in We Are Glistening tot en met dromerige soundscapes waarover lispelend teksten worden uitgesproken in Like You’re Worth It.

Centraal staat op de plaat het nummer The Concept, gebaseerd op een stand-up comedy over afvallen die de bandleden vonden op ene oude lp. Vandaar de titel van de plaat The Diet. Dat bracht de inspiratie dat het leuk zou zijn die tekst op elektronische muziek te zetten, en van het een kwam het ander.

The Diet bewijst maar weer eens dat de leukste muziek niet zelden al improviserend op speelse wijze tot stand komt. Misschien moeten ze dit eens vaker doen.

Een gedachte over “HeCTA – The Diet

  1. Pingback: MuziScene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s