Ms John Soda – Loom

Ms John Soda hoort thuis in het rijtje The Notwist, Lali Puna en 13&God: allemaal Duitse projecten waar de leden in wisselende samenstelling samenwerken en over-en-weer hoppen van project naar project. Daarom kan het zo maar bijna 10 jaar duren voor onder een bandnaam als Ms John Soda een nieuwe plaat verschijnt. Er wordt voor dit project waarschijnlijk tussen de bedrijven door – lees The Notwist dat bijvoorbeeld het afgelopen jaar over de hele wereld reist en zich heeft ontwikkeld tot een weergaloos goede liveband – de tijd moet worden gevonden om nummers te schrijven en op te nemen.

Verrassend dus dat er nu ineens een nieuw volwaardig album ligt van Ms John Soda. Loom is de opvolger van het in 2006 verschenen Notes And The Like. Het Beierse gezelschap wordt in feite gevormd door Micha Acher, de niet zo charismatische voorman van The Notwist, en Stefanie Böhm die met haar zucht-meisjesstem het kenmerkende element voor Ms John Soda toevoegt.

Is het tien jaar wachten waard geweest? Nee. Loom stelt enigszins teleur. Het is een herhalingsoefening van het eerder werk. Geen teken van progressie. De plaat bestaat grotendeels uit geprogrammeerde elektronica die zachtjes pruttelt of noten afloopt, zoals we het kennen van Lali Puna. Böhm zingt daar evenzeer zachtjes overheen en het duurt lang voor de melodieën tot je doordringen. Het is allemaal wonderschoon, maar zo terughoudend dat het muzak wordt. Bovendien zijn veel nummers op het eerste gehoor uitwisselbaar. Pas verderop in de plaat komt er wat meer leven in en geven percussie en diepe synthbaslijnen meer reliëf. Het artwork daarentegen is weer prachtig, zoals we dat kennen van het Morr-label.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s