Homeshake – Midnight Snack

Je zult maar in een bandje zitten, veel moeten reizen over het hele continent en je daar dan diep ongelukkig bij voelen. Omdat je toch een soort van heimwee hebt naar je gewone leventje en vooral de mensen om je heen.

Dat is het verhaal achter Midnight Snack van Homeshake, het pseudoniem voor Peter Sagar uit Montreal. Deze plaat heeft hij gemaakt in reactie op zijn eenzaamheid tijdens het touren met een band, die hij dus ook maar pardoes verliet. De plaat handelt over de kleine genoegens van het thuis zijn, het lekkere eten van je vriendin en na een snackje lekker je warme bed in duiken.

Muzikaal voelt de licht experimentele plaat ook als een warm bad aan. Sagar heeft ‘m vol gespeeld met licht wiegende funky liedjes, met singletje Heat als meest aansprekende resultaat. Elektronica en de drumcomputer zijn de voornaamste gereedschappen, en spelen met het tempo waarin hij het geluid afspeelt zorgt voor dromerige sferen. De productie zit puik in elkaar en heeft kenmerken van kraakheldere maar vooral hele warme symfonische disco. Lekkere plaat om bij in slaap te vallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s