Diane Coffee – Everybody’s A Good Dog

Knotsgekke plaat van Shaun Flemming (artiestennaam Diane Coffee) die ook drumt in Foxygen. In zijn solowerk maakt hij een fantasierijke pastiche van jaren zestig en zeventig rock met psychedelische randjes. Openingsnummer Spring Breathes vat de hele plaat eigenlijk in één nummer samen. Gekke wendingen, samenzang als van de Beach Boys, drumwerk als van Ringo Star, feest van Simon and Garfunkel, rockbasloopjes; alles komt voorbij zetten.

Zo knotsgek wordt het niet meer in de tien nummers die volgen, maar Diane Coffee vinkt nog heel wat stijlen af. Down With The Current bijvoorbeeld is een heerlijke soulklassieker met een beat-achtig orgelintro. En GovT start als een oudje van The Sweet.

Knappe plaat voor liefhebbers van inventieve pop met retrotintjes die geen seconde verveelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s