Walter TV – Blessed

Thuisproject van de Canadees Pierce McGarry. Hij knutselde samen met een kudde vrienden tien nummers in elkaar en bestookt ons nu met het resultaat. Waarvan je je bij beluistering afvraagt of het nu zijn bedoeling is geweest dat het ooit wereldkundig zou worden gemaakt. De eerste paar nummers van het album Blessed zijn nog aardige creatieve uitspattingen, waarin niets is zoals het hoort.

McGarry speelt duidelijk graag met zijn mixer; voortdurend duiken links of rechts geluidjes op en zijn drumbeats gedubbeld en extreem in de mix gezet. Zijn stem is het hele album door een batterij effecten gejaagd en klinkt daardoor afstandelijk en buitenaards. Leuk voor de liefhebbers en in nummers als Candles en het walsje Neighbour is het resultaat niet eens onverdienstelijk. Het ademt een sfeer zoals bij de vroege platen van Built To Spill: experimenteel, duellerende jengelende gitaartjes, verrassende akkoordenwisselingen. Maar al snel gaat de plaat uit het spoor en verwordt het tot gefröbel waarbij je je gaat afvragen of je daar mee lastig gevallen wilt worden. Zoals Punk Song dat zoals het hoort bij zo’n titel puberaal slordig wordt uitgevoerd en leunt op een standaard rock and roll loopje. Of C’mon Now dat voor de ouderen onder ons die ooit dronken en zonder de instrumenten te stemmen een liedje hebben ingespeeld op een viersporenrecorder erg bekend zal klinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s