We Were Evergreen – Towards

We Were Evergreen zijn een Frans drietal die naar Londen zijn getrokken om het helemaal te gaan maken. Ze maken pure pop; lekker luchtige nummers die leunen op warme electronische tapijtjes. Muziek voor bij zomerse temperaturen. De drie kennen we al in Nederland van hun optreden op bijvoorbeeld Parkpop en hun support bij de tour van Go Back To The Zoo.

Hun debuutplaat hebben ze opgenomen onder hoede van Charlie Adrew die furore heeft gemaakt met Alt J. Geen foute greep want het warme zachte geluid van de plaat past goed bij deze band. Towards begint na een plichtmatig intro springerig met het nummer False Start dat verwantschap vertoont met – wie kent ze nog – het onvolprezen Noorse Autopulver. Daughters zet vervolgens in met een pure discobeat en gaat het vast goed doen op alternatieve dansvloertjes. Quicksand is dan weer een gevoelige en wat duistere track.

De plaat zet zo een toon die je doet verwachten dat we met een lekkere indie-plaat met dansbare accenten te maken hebben. Tot het roer halverwege toch om gaat. Het zesde nummer Antlers introduceert ineens een reggae-ritme en de zang wordt beduidend speelser. Alsof de zon doorbreekt bij de Fransen sluipen in de volgende nummers steeds meer tropische invloeden de nummers binnen en doet bijvoorbeeld Tambourine Like A Crown sterk aan Vampire Weekend denken.

Towards is een leuke luchtige popplaat van een band die nog een beetje zijn richting aan het ontdekken is. Vooralsnog maken de wat stemmiger indie op deze plaat nog de beste indruk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s