British Sea Power – The Decline Of British Sea Power

Pakweg 12 jaar na het verschijnen van British Sea Powers klassieke album The Decline Of…. wordt de plaat opnieuw uitgebracht in een luxe uitvoering. Voor de fans van de Britten is vooral het bonusschijfje met B-kantjes interessant. Op dat extraatje staan 12 nummers die allemaal kennelijk te licht werden bevonden om op het album zelf terecht te komen. Opvallend is dat het merendeel bijzonder rustige nummers zijn; het meer ingetogen repertoire van de Engelsen. Uitzondering is een alternatieve (Russian Rock Demo) versie van Apologies To Insect Life dat net zo doldwaas rockt als het origineel. The Scottish Wildlife Experience, prachtige titel voor een nummer overigens, voegt ook nog wat gruizige noise toe. Maar voor het overige daalt een zalige rust neer als je de plaat op zet. In Strange Communication zingt Jan Scott Wilkinson bijpassend zelfs met een flinke zucht in zijn stem, alsof hij het zachte volume waarop wordt gespeeld wil benadrukken.

Een duidelijke reden voor een heruitgave van deze plaat – anders dan een puur commerciële – lijkt er niet te zijn. Of gaan we nu voortaan ook maar twaalf en een half jarige jubileums vieren? Inhoudelijk voegt het extra materiaal alleen voor de keiharde fans echt iets toe. Of het moet zijn bedoeld om al die fans met een illegaal kopietje die nu wel geld hebben om platen te kopen, de gelegenheid te geven zich van hun schuldgevoel te ontdoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s