Uncle Wellington’s Wives – When It Takes A Lot Of Time

Uncle Wellington’s Wives is een veelkoppige formatie uit Gent, België. Wat ooit als een eenmansproject begon van zanger-gitarist Jonas Bruyneel is uiteindelijk na vele bezettingswisselingen uitgegroeid tot een lijvig gezelschap dat nu twee ep’s op hun naam heeft staan en sterk is in doorzichtige gevoelige composities met veelstemmige zang.
De ep When It Takes A Lot Of Time telt vijf nummers die allemaal in het teken staan van de afgelopen roerige periode voor de bandleden waarin afscheid moest worden genomen van enkele dierbare vrienden. De plaat heet niet voor niets When It Takes A Lot Of Time, wat refereert aan de lange ontstaansgeschiedenis.

De ep klinkt prachtig en transparant. Voor de productie tekent Jasper Maekelberg (onder andere Mintzkov, Yuko en Douglas Firs) en die verdient een compliment. De nummers leunen allemaal op een lichtvoetige instrumentatie met akoestische gitaren, toetsen en vaak een hoofdrol voor viool. Dan denk je snel aan folky muziek, maar daar heeft deze plaat niet veel mee te maken. De meerstemmige zang zit geheid in elkaar, waarbij Jonas Bruyneel en de prettig ruisende stem van Esther Coorevits elkaar vaak als in een dialoog afwisselen. Enig kritiekpuntje is de vertelstem die inbreekt in It’s a Pleasure, en bewijst dat niet alleen Nederlanders patent hebben op steenkolen Engels.
When It Takes A Lot Of Time is een prettig ep’tje met winterse luistermuziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s