George FitzGerald – Fading Love

Dj en producer George FitzGerald heeft tot nu toe vooral naam gemaakt als dj; in die hoedanigheid reisde hij over de wereld om op festivals en prestigieuze clubs zijn kunsten te vertonen. En in Engeland heeft hij inmiddels twee jaar op BBC Radio 1 een eigen programma. Met Fading Love komt hij gezien zijn achtergrond met een verrassende debuutplaat waarin hij buiten het geijkte dj-wereldje treedt. De titel refereert daaraan: FitzGerald verliest interesse in de gemankeerde een dimensionale muziek die de dj-wereld produceert en probeert daar actief uit te treden.

In zijn queeste laat hij zich bijstaan door tal van collega-muzikanten die dus niet tot het dj-wereldje behoren (met name Oli Bayston van Boxed In). Het levert tracks op met teksten die ergens over gaan en hints van structuren uit de pop, met pakkende refreintjes en al (luister naar Full Circle, een track met een vette housesaus). En toch, en toch bekruipt je het gevoel bij het beluisteren van Fading Love dat FitzGerald maar ten dele slaagt in zijn missie. Te vaak doen de nummers wel erg denken aan dat je in een dansclub bent beland tussen de harde lijven, pillen, breezers en bling bling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s