Sophie Hunger – Supermoon

We nemen aan dat het Sophie Hunger zelf is die op de hoes van haar nieuwe plaat Supermoon prijkt. Lange haren verbergen het gezicht. Gitaar in de aanslag. Wat een rock chick, vermoed je dan; dat zal wel een stevige plaat zijn. Titelnummer Supermoon lost die belofte niet in. In tegendeel; Sophie Hunger grossiert niet in keiharde stevige rock maar hoort meer thuis in het rijtje Joan As Police Women. Haar nieuwe plaat staat vol impressionistische sfeervolle pop, met helaas een enkele uitschieter in negatieve zin.

Hunger start haar plaat sterk. Titelnummer Supermoon is een mooi, op akoestische gitaar gebouwde sfeervolle track. Net als Mad Miles, dat het refrein weer een creepy onderlaagje geeft met een toetsenpartij, tot een overstuurde gitaar de boel op zijn kop zet. Sophie kronkelt haar vocalen ondertussen door de akkoorden. Het zijn samen met Love Is Not The Answer direct de sterkste nummers van de plaat. Maar dan komt Superman Woman langs; een beetje flauwe shuffle met blazers-uit-een-doosje. Zo grappig dat het niet leuk meer is. Gelukkig pakt ze de draad weer op met Die Ganze Welt, waarin we haar zuchtend en steunend heerlijk in het Duits een niet zo gezonde liefde horen verklaren. De nummers die volgen hebben helaas niet meer het karakter van de sterke openers. Het is alsof Hunger nog zoekt naar een eigen gezicht, een eigen geluid. Als zij het pad inslaat van de sterke openingsnummers, dan wordt het uitkijken naar nieuw werk.

Supermoon is de vierde plaat van de Zwitserse. Hungers eerste platen mochten rekenen op een positief onthaal bij de critici en dat zal ongetwijfeld ook Supermoon ten deel vallen. Want je hoort de belofte die de Zwitserse is.

Sophie Hunger is 8 mei te zien in Patronaat, Haarlem en 9 mei in Rotown, Rotterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s