Bob Moses – All In All

Smack in het midden van de verzamelplaat All In All van Bob Moses horen we hoe een microfoon wordt neergezet…. Je hoort de vogels in de tuin fluiten… en dan wordt met akoestisch gitaar een liedje ingezet. Bijzonder intermezzo op een plaat die voor het overige bestaat uit luie vette deephouse. Of laten we het in elk geval maar zo noemen, om er toch iets van een labeltje aan te hangen. Want helemaal dekt die omschrijving de lading nu ook weer niet want het oorspronkelijk Canadese duo dat schuil gaat achter Bob Moses combineert minimalistische elektronische dansmuziek met traditionele songstructuren. En dat levert een smakelijk geheel op. De charme van een dansfeest met de esthetiek van popmuziek. Live combineren ze ook elektronica met echte zang en instrumenten.

Na de akoestische pauze – in werkelijkheid een analoge uitvoering van een nummer dat ook in elektrovorm op de plaat is te vinden – gaat de beuk er weer gewoon in met een vette bassdrum op elke tel. De composities zijn stuk voor stuk warmbloedig, loom en melodieus. De dansvloer domineert licht. Vrijwel alle nummers starten met een dansbaar thema dat minutenlang wordt voortgezet tot daar dan toch de zang en het liedje om de hoek komt kijken. In het eerste nummer op de plaat Far From The Tree moet je drie minuten wachten vooraleer het refreintje als een mantra wordt ingezet. Uiterst effectief.

All In All is een verzameling van de eerste twee ep’s van Bob Moses (vernoemd naar een stedebouwkundige die zijn stempel heeft gedrukt op New York, de huidige woonplaats van het Canadese duo) en twee recente singels. Het is een opwarmertje voor de debuutplaat waar Jimmy Vallance en Tom Howie aan werken. Op basis van het succes van de eerste twee ep’s is het duo opgepikt door Domino en nu dus labelgenoot van gerelateerde acts als Hot Chip, Caribou en Four Tet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s