Zamora – Waves

Zamora is een nieuwe Nijmeegse band rond ex-Celestial Season zanger Cyril Crutz. Aan de tien stemmige composities op Waves is de afgelopen jaren in alle rust gewerkt. De basis vormde akoestische liedjes van Crutz die allemaal een doordacht bandarrangement kregen.

Waves is een opvallend mooi verzorgd album vul rustige en donker gekleurde indieliedjes. De productie is tiptop verzorgd en dat maakt het album prettig om naar te luisteren. Het is ook een coherent werkstuk; de nummers vloeien natuurlijk in elkaar over; er zijn geen opvallende zijstapjes. De dominante sfeer is rustig, filmisch.

Opener Interstellar, One You Never Knew, Halo en Big Ray zijn wat steviger en laten het ‘rockende’ kantje zien van het gezelschap. Nooit vliegt Zamora echt uit de bocht, het blijft netjes en daarmee mist de plaat een echt eigen smoel. Waves is een verdienstelijke plaat, maar toch een beetje een doorsnee luistertrip.

Zamora presenteert de plaat op 1 mei in Doornroosje, Nijmegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s