Jape – This Chemical Sea

Achter Jape gaat de Ierse muzikant Richard Egan schuil, die onder deze naam in samenwerking met verschillende andere muzikanten nu vijf albums heeft uitgebracht. Egan leeft en werkt intussen in Malmö, de hipste stad van Zweden.

This Chemical Sea is een loom dansbaar album. Het ademt een sfeertje zoals we dat kennen van de Happy Mondays, maar dan enkel op frisdrank zonder prik. Een beetje braaf zeg maar. Toch is This Chemical Sea een alleraardigst album voor liefhebbers van dansbare elektronische indie in de lijn van bijvoorbeeld !!! of Whitest Boy Alive, maar Jape wordt ook wel eens vergeleken met bijvoorbeeld Phoenix. Alleen ontbreekt hier het scherpe randje of het experiment, een klein beetje eigenzinnigheid die het net even speciaal maakt.

This Chemical Sea telt een aantal fijne liedjes zoals Absolutely Animals en Breath Of Life; heerlijke wiegende nummers moet sterke melodielijnen tot en met lichtvoetige nummers als single Seance Of Light. Opmerkelijk moment op de plaat is het nummer Metamorphosis, waarin Egan het woord ‘sun’ herhaaldelijk zing; een duidelijke verwijzing, of ode, aan Caribou. Saillant is dat hij dát niveau op deze plaat geen moment haalt. De kwaliteit van de productie is wel vergelijkbaar, maar dat is dan weer te danken aan David Wrench, die ook tekent voor het geluid van Caribou, FKA Twigs en Jungle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s