Jordan Klassen – Repentance

Repentance is een rustige luisterplaat van Jordan Klassen, een Canadese twintiger die je als het ware rond ziet dolen in de wilde natuur van de bossen rond Vancouver tussen de beren, orca’s, elfen en kabouters. Klassen is een talentvol songwriter. De nummers zijn stuk voor stuk pakkend dankzij luistervriendelijke melodieën. De al in 2013 verschenen single Go To Me is daar een goed voorbeeld van.

De Canadees heeft een warme zachte stem waarmee hij in twaalf liedjes vertelt over zijn ‘coming of age’. De muziek heeft een folk-inslag en de plaat klinkt mooi verzorgd met een brede instrumentatie. Sprookjesachtig, maar zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Zoals dat hoort bij adolescenten die hun weg vinden in het leven, is het niet een en al feest. Er klinkt een gedragen sombere toon door, in alle speelsheid op deze plaat. Een beetje zoals we dat kennen van Blaudzun. Ook in de muziek zijn er gelijkenissen: Ook Klassen speelt in zijn composities met de afwisseling van heel klein uitgroeiend naar orgastisch groot, luister maar naar Piano Brother, dat niet had misstaan op Promises Of No Man’s Land van Blaudzun.

Repentance is de debuutplaat van Klassen en verscheen al in het najaar van 2013. De plaat wordt nu alsnog ook in Nederland uitgebracht. Intussen toerde de Canadees al wel door Europa ter ondersteuning van zijn eerste volwaardige plaat en werkte hij gestaag verder aan zijn carrière. Vorig jaar verscheen een nieuwe single getiteld Firing Squad als voorloper van een nieuw album dat mogelijk nog dit jaar verschijnt. Firing Squad verraadt dat Klassen een andere muzikale richting is ingeslagen; luchtiger, poppy. Maar de zachtaardigheid is gebleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s