Pitchtuner – Ready To Go

Ach, hoe verrukkelijk is een volledig onpretentieuze plaat met heerlijke vette synths die de pop opleukt en Engelstalige zang met een aandoenlijk Duits accent op een zonnige lentedag, airco op standje alle-ramen-wagenwijd-open. Dan kan de dag toch niet meer stuk?

Bedenk hoe een Duits synthpop-duo er uit zal zien, en Pitchtuner voldoet er aan. Juist: kleurrijk, toch indie maar met een snuifje fout. Bedenk hoe Duitse indiepop moet klinken, en Pitchtuner voldoet er aan. Geen verrassingen op de inmiddels vierde plaat van het duo uit Berlijn; gewoon een lekkere ongecompliceerde goed klinkende popplaat met prima liedjes.

Achter Pitchtuner gaan de Duitse Johannes Marx en zijn Japanse partner Miki Yoshimura schuil. De twee ontmoetten elkaar een keer in Japan bij een concert van Johannes…. en de rest is geschiedenis. Boer zoekt vrouw steekt schril af bij zoveel romantiek.

Marx zorgt voor de Duitse saus – heel smaakvol, niet te dik – over het Engels dat de niks-aan-de-hand liedjes inhoud geeft. Dat is een troef die ze goed uitspelen. De plaat is daarnaast prima geproduceerd, klinkt vet en direct met fijne synths die extra kleur geven, gitaren die klinken alsof Max bij Notwist in de leer is geweest en lekkere vette baslijnen. De liedjes maken het helemaal af. Denk daarbij aan een goed uitgepakte mix zwevend tussen New Young Pony Club en Tokyo Police Club.

Minpunt: de plaat zakt tegen het einde even in bij twee wel erg rustige nummers. Afsluiter en titelnummer Ready To Go lijkt daardoor wel ineens weer een best aardig liedje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s