Houndstooth – No News From Home

De tweede plaat van Houndstooth, een uit Portland afkonstig vijftal gehuld in spijkergoed, opent ijzersterk met het nummer Bliss Boat. Dat nummer heeft wat van de kwaliteit van War On Drugs, maar dan tikkeltje ruiger en met vrouwelijke zang: in de herhaling van een thema, tempo op standje-stoomlocomotief en het steeds opzwepender spel kom je vanzelf in een staat van euforie. Prachtig!

Jammer is dat Houndstooth dat niveau niet meer haalt op de plaat en verzandt in een serie weinig opzienbarende liedjes. Qua karakter zweeft het ergens tussen de zouteloze liedjes waar ooit Blondie zich aan bezondigde en pop met kenmerken uit traditionele Amerikaanse stromingen. De liedjes zijn zo slecht nog niet, maar zo eenvormig dat het lastig is de plaat in een teug te nuttigen. Moet je toch proberen want niet alleen het eerste maar ook het laatste nummer They’re Racing Tonight – een rustig voortkabbelend maar charmant nummer – zijn in feite de hoogtepunten op No News From Home.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s