Okieson – The Moment You’re Airborne

Liedjesschrijver, zanger en producer Sebastiaan van Bijlevelt schakelt een heel leger aan muzikanten in voor de nieuwe plaat van zijn band Okieson, opgenomen in zijn eigen Galloway Recordings Studio in Nijmegen. Behalve de band waarmee de formatie live optreedt, kwamen nog vele gasten uit de Nederlandse popscene langs. Een ambitieus project dus, en zo klinkt The Moment You’re Airborne ook.

Okieson wil naar eigen zeggen eigenzinnig en experimenteel zijn. Je losmaken van vastgeroeste patronen in de muziek, zonder de traditie nu ook weer helemaal uit het oog te verliezen. Dat hoor je terug in de negen composities. Referenties genoeg maar eigenlijk altijd weer gemixt met ideeën uit minder voor de hand liggende hoek.

The Moment You’re Airborne laat zich beluisteren als een soundtrack. Het is pertinent geen pop en er staan geen liedjes op met een kop en een staart. De tracks roepen beelden op. Het onderlinge verband tussen nummer is ook niet altijd helder, maar boeit dat als in die diversiteit een eigen sfeer wordt neergezet? Een plaat voor liefhebbers van experiment en wat moeilijker muziek, waarbij de band als referenties Daniel Lanois, Leslie Feist en Captain Beefheart noemt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s