Evans The Death – Expect Delays

Als je ’s morgens wakker wordt met een deuntje in je hoofd waarvan je je afvraagt waar je dat nu in hemelsnaam vandaan hebt, en het blijkt van een cd te zijn die je even snel een keer hebt geluisterd in de auto de dag er voor, dan is er in positieve zin wat aan de hand.

We hebben het over Expect Delays van de Londense formatie Evans The Death. De Engelse jongelieden hebben een heerlijke ruige rammelpopplaat gemaakt waar de levenslust vanaf spat. Lust om te leven ondanks alle bullshit die dat leven met zich meebrengt wel te verstaan, want de Londenaren zijn jong, hebben geen geld, moeten telkens met de billen bloot om een uitkering te kunnen bemachtigen, hebben voor hun gevoel geen enkele aansluiting met de samenleving en vieren dat met regelmaat door zich volkomen wezenloos te zuipen. En daar gaan hun liedjes dan ook over. Weltsmertsch a la 2015.

Expect Delays is de tweede langspeler van het viertal. De plaat klinkt spontaan, creatief, ruig en lekker los. De gitaren zijn gruizig zoals het Nederlandse Ceasar het durfde te laten klinken en troef is de opmerkelijke zang van Kathrine Whitaker. Op een prettige manier iets onvast, met een gekke triller in de keel. Vooral in shuffle Bad Year dringt zich de vergelijking op met Maddy Prior van de Engelse folkformatie uit de jaren zeventig Steeleye Span. De invloeden uit de jarenzestig en zeventig in het geluid van de band is mede debet aan zulke associaties bij hun muziek. Al kan Evans The Death net zo makkelijk te keer gaan als een jonge Sonic Youth; luister maar naar Enabler.

De mix die dat oplevert zorgt voor een heerlijke plaat met genoeg eigenwijsheid, noise, een gezonde punk-attitude van het artistieke soort en van de dertien nummers op de plaat toch zeker tien ijzersterke sterke liedjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s