Colleen Green – I Want To Grow Up

Als Weezers Rivers Cuomo een meisje was geweest, had hij Colleen Green geheten. Colleen Green, puber van tegen de dertig, die maar niet op wil groeien, nog steeds zingt over bakvis-onderwerpen, nog steeds probeert meisjesachtig charmant te zijn. En ze komt er mee weg ook op haar nieuwe plaat I Want To Grow Up. Als jij ook zo’n sucker bent die valt voor elke alternatieve amerikaanse comming-of-age-film, dan gaat dit er in als pap.

Colleen deed het tot nu toe in haar muzikale carrière in haar eentje, begeleid door een gruizig ritmeboxje. Voor I Want To Grow Up werkte ze in de studio kortstondig samen met een echte band. En dat schiet tenminste op. De plaat klinkt plots als een klok; misschien een beetje aan de eentonige kant met elk nummer stevige drums, een bas die de gitaarlijn netjes volgt, overstuurde gitaarpartijen van alleen maar simpele powerchords en de gedubbelde zang van Colleen. Slechts een enkele keer wordt de gitaar verruild voor een keyboard en dat is dat aangenaam afwisselend.

Genoeg gezeurd: I Want To Grow Up is een heerlijke plaat vol Weezerachtige power-gitaarpop. Niks bijzonders maar catchy as hell. Elk nummer kan een hit zijn, hoewel TV daar het meest aanspraak op maakt. Niet-uit-je-hoofd-te-krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s