Public Service Broadcasting – The Race For Space

Public Service Broadcasting is een vanuit Londen opererend duo dat platen maakt op basis van oud geluidsmateriaal. Voor The Race For Space putten ze uit een rijk archief aan radiouitzendingen, meestal enkel gesproken woord op statige toon, die te maken hebben met de ruimtevaart. Je hoort President Kennedy uiteraard, die charismatisch zijn ambities uitspreekt over een breed uitwaaierende electronische compositie.

Om bij Gagarin en de aandacht voor de Russische inspanningen plots funky uit de hoek te komen met pompende bas en een stevige blazers-sectie. Onheilspellend wordt het in Fire In The Cockpit, dat de rampzalige gebeurtenissen rond Apollo 1 in 1967 in herinnering roept; de Apollo-vlucht die nooit van het lanceerplatform vertrok.
Zo wandelt het Londense duo langs opmerkelijke momenten in de geschiedenis van de ruimtevaart en past daar muzikaal de sfeer bij aan.

Al bij al doet het een beetje denken aan Jeff Wayne’s The War Of Worlds… je verwacht elk moment Richard Burtons zware stem om het verhaal wat spannender te maken. Maar dat blijft uit. Het werk van Public Service Broadcasting is daarentegen meer veelzijdig en avontuurlijk om naar te luisteren. Voor een keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s