Dan Mangan + Blacksmith – Club Meds

Vancouvers Dan Mangan staat bekend als een singer-songwriter uit de folkrock-hoek. na een pauze van twee jaar waarin hij een gezin stichtte, komt hij met zijn vierde album op de proppen en heeft plots een band om zich heen gevormd. En dan heet het resultaat van de optelling dus Dan Mangan + Blacksmith. + Blacksmith is een groepje Canadese muzikanten waar Dan Mangan toch al veel mee speelde. Zij dragen een meer experimentele benadering in de muziek aan in het nieuwe collectief. Met als resultaat dat Club Meds heel ver af staat van waar Dan Mangan om bekend stond.

Gebleven is zijn mooie rauwe diepe stem en ook de teksten gaan ergens over en getuigen van verbeeldingskracht. Weg is de folk, verruild voor een rijk experimenteel geluid met eigenzinnige ritmes, synthloops en eigenaardige songstructuren.

Club Meds doet bij vlagen denken aan Afghan Whigs, in de spaarzame rauwe momenten, maar past nog het best in het idioom van Tindersticks. Dat komt vooral door het ingehouden en duistere karakter van de muziek. Nooit vliegt het uit de bocht. En toch voel je de onderhuidse spanning. De sound zal liefhebbers van recente platen van Nick Cave en The National aanspreken. Vol, maar met alternatieve tintjes.

Op enkele meer toegankelijke nummer na, waaronder singel Vessel, is Club Meds een avontuurlijke trip vol mooie sfeerbeelden. Een prachtig klinkende plaat die de moeite loont om te leren kennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s