Wildbirds & Peacedrums – Rhythm

Een experiment verdient altijd lof. Alleen door eens iets anders te proberen vinden we nieuwe wegen. Het succes van een experiment in de muziek wordt bepaald door de vraag: werkt het?

Die vraag staat centraal bij het beluisteren van Rhythm, de inmiddels vierde plaat van Het Zweedse (met elkaar getrouwde) duo Wildbirds & Peacedrums. Een duo dat dus al even meeloopt en door hun experimentele muziek zijn omarmd door niet de minste namen zoals St. Vincent, Lykke Li en Deerhoof.

Rhythm telt 9 composities met enkel zang en percussie. Nu is dat op zich niet nieuw of vernieuwend, maar de spaarzame manier waarop de twee de stukken invullen geven wel het gevoel dat je naar iets unieks luistert. Werkt het? Ja, daar waar Mariam Wallentin met haar soulvolle stem capriolen uithaalt en de zang meer dan gewoon ook ritmisch kleur geeft aan een nummer wel. Een voorbeeld is de nummers Ghosts & Pains en The Offbeat. Meer traditionele songs waar zij met haar stem niets meer doet dan het vertolken van een liedje aanzienlijk minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s