Ariel Kalma – An Evolutionary Music (Original Recordings 1972-1979)

Zorg voor voldoende water, iets te snoepen en wat te roken wanneer je An Evolutionary Music gaat beluisteren. Zoek een rustig plekje, bij voorkeur op een zachte ondergrond. En dan nemen we even afscheid van elkaar, want je gaat op reis. En je gaat stemmen horen die er niet zijn. En dat allemaal zonder dat je er verboden substanties bij nodig hebt.

An Evolutionary Music (Original Recordings: 1972 – 1979) brengt een aantal niet eerder uitgebrachte stukken van Ariel Kalma tezamen. Ideale yogamuziek. Soundscapes gemaakt met instrumentarium dat toen avantgarde was. In de jaren zeventig trok de in Frankrijk geboren muzikant heel de wereld over en verhuurde zich als blazer aan wie daar maar behoefte aan had. Ondertussen experimenteerde hij met twee taperecorders die samen een soort van primitieve echo vormden en speelde er met een evenzeer primitieve synth, wat drumpatronen en wat ijle zang improvisaties. Door zichzelf in India circulaire ademhaling te leren lukte het hem om tonen ongewoon lang aan te houden.
Niet voor de faint hearted, dit cd’tje. Wel voor oude hippies en wie zich nu weer interesseert voor het spirituele. Hooguit curieus en historisch interessant. Veel plezier op je trip en hopen dat je de weg naar de realiteit nog weer terug weet te vinden.

Ontsnap even aan de harde realiteit van alle dag bij Almora Sunrise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s