Noblesse – Nothing is Anything

Fêneh kleerahhêrrie, zou wijlen Marnix Rueb Haagse Harry hebben laten opmerken over stadsgenoot Noblesse. Het Haagse trio levert zijn derde album af. Ze laten zich naar eigen zeggen inspireren door Nirvana, The Cure, Sonic Youth en Massive Attack maar klinken op Nothing is Anything nog het meest als een stijlgenoot van Placebo. En niet alleen omdat de stem van Amos Ben-Tal in de verte doet denken aan Brian Molko.

Op basis van de referenties mag je van deze band verwachten dat ze melodie in hun stevige alternatieve rock niet uit het oog verliezen, en dat maken ze waar. Nothing is Anything telt negen puntgave composities met veel dynamiek, prima zangpartijen en fijnzinnige melodieën. De productie heeft de band voor eigen rekening genomen en daarmee verdienen ze een vet compliment want de plaat klinkt open en aangenaam en zit vol leuke productionele extraatjes, als een geslaagde icing on the cake met de koptelefoon op zeg maar.

De negen nummers op Nothing is Anything zijn allemaal rockers waarbij opvalt dat de band knap doseert en vooral als het gaspedaal even wordt ingehouden, effectief de melancholische gevoelige snaar weet te raken. Geen enkel nummer is van begin tot eind ver in het rood gestuurd, maar altijd blijft het transparant klinken en is er een verzorgde spanningsopbouw. Meestal bewerkstelligd door partijtjes toe te voegen; vaak subtiele gitaarlijntjes of een toetsenpartij die de beleving net even een zetje geeft. Knap en smaakvol geëxecuteerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s