Mysteries – New Age Music Is Here

Ze zeggen dat de drie leden van Mysteries uit Los Angeles komen. Verder is er niks over bekend. Inderdaad, het is een zelf gecreëerd mysterie. Het verhaal gaat dat zelfs de platenmaatschappij, het al even mysterieuze label Felte, ook niet weten met wie ze van doen hebben. Al merkte een slimme en kritische journalist van The Guardian al eens op dat hun personalia en bankrekeningnummer vast bekend worden naar mate de releasedatum van het debuut van Mysteries nadert.

Goed, over de leden valt dus niks te melden. Bij New Age Music Is Here is het goed te vermelden dat de muziek niets, maar dan ook niets met new age te maken heeft. Met de titel wordt het publiek nog meer zand in de ogen gestrooid. In werkelijkheid maakt Mysteries zwaarmoedig klinkende electro die als je het wilt labelen ergens tussen het werk van Bowie en Depeche Mode geplaatst moet worden. Avantgarde, met een dominante zangstem die bij vlagen doet denken aan Antony Hegarty.

New Age Music Is Here is een fascinerende tijdloze plaat. De nummers variëren van zenuwachtig gejaagd, via funky tot en met slepend en donker maar dwingen allemaal aandacht af. De electronica klinkt prettig, de melodieën zijn verzorgd. Het heeft alle kenmerken van een gemene verrassende groeiplaat.

Singel Deckard , vernoemd naar een karakter in Blade Runner – is een goed voorbeeld voor het meer zenuwachtige werk op de debuutplaat. Een duistere track met overstuurde beats en ongewone zanglijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s