Your Favorite Enemies – Between Illness And Migration

Between Illness And Migration opent met een gitaarlijntje met een sound zoals we dat kennen van Slint en andere genregenoten en vertelt zanger Alex Foster ritmisch een verhaal tot het nummer in een explosie van geluid uiteenspat. We zijn weer thuis. Your Favorite Enemies hoort thuis in het lange rijtje gitaarbands dat inspiratie put uit voorbeelden als Sonic Youth, Fugazi, Engine Down en Mars Volta. Voor de productie van hun vierde langspeler heeft Your Favorite Enemies dan ook nog John Agnello weten te strikken. De sound past dus ook naadloos in het genre en klinkt als een klok.

Your Favorite Enemies is een uit Canada afkomstig zestal dat in eigen land hoge ogen gooit. Met de vierde plaat proberen ze nog meer een eigen stijl te ontwikkelen; meer persoonlijk, openhartig en emotioneler. Dat resulteert op deze plaat veelal in groots klinkende uitgesponnen composities die soms toch wat te veel naar het bombastische neigen. Denk ik Kane-termen. Juist de charme van veel van hun voorbeelden, die het klein en simpel weten te houden, verliezen ze daarbij ver uit het zicht. Dan wordt het te veel in fantasy films passende gothrock met over de top refreintjes. Singel Where Did We Lose Each Other wijkt daar van af in de zin dat het een kort en puntig emo-liedje, maar wel met Kane-achtig refreintje.

Your Favorite Enemies – Where Did We Lose Each Other (Official Music Video) from Your Favorite Enemies on Vimeo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s