Greylag – Greylag

Greylag (vertaling in het Nederlands is grauwe gans) is een trio uit Portland dat na een zoektocht van vier jaar naar een eigen stijl en eigen geluid eindelijk de tijd rijp acht om met een debuutplaat te komen. Het wachten is de moeite waard geweest. Dat eigen geluid is er nu, mede dankzij producer Phil Ek, bekend van Modest Mouse, Built To Spill, Band Of Horses, The Shins en Fleet Foxes. Producer en band zijn een mooie match: Greylag maakt muziek die dicht aanschurkt tegen de moderne folk van Fleet Foxes. En de liedjes mogen er door de bank genomen ook zijn.

Greylag kent twee gezichten: enerzijds staan er op de plaat tal van akoestische liedjes, fraai en melancholiek, met teksten over tekortkomingen en relaties. Anderzijds zijn er nummers waarin een stevige aanpak wordt gekozen, met gierende gitaren in de hoofdrol. Beide gezichten hebben de ijle samenzang als overeenkomst. Niet alle liedjes zijn even sterk. Daar staan prachtige nummers tegenover zoals Yours To Shake, dat het alleen al de moeite waard maakt te plaat te gaan beluisteren. In dit nummer vind je alles terug dat de band Greylag kenmerkt: melancholie, rustige momenten afgewisseld met stevig gitaarwerk.

Greylag hoort thuis in de groep moderne vertolkers van het folkgenre maar voegt daar met name in de stevigere nummers iets extras aan toe. En dat maakt het een boeiende en mooie luisterplaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s