Assunta & The Light Orchestra – Occupied By The Sun

Assunta & The Light Orchestra is de naam voor een project waarbij de Belgische singer-songwriter Assunta Mandaglio samenwerkt met gitarist en producer Pieter Thys. Thys kan bogen op zo’n twintig jaar ervaring in de Belgische muziekscène. Assunta Mandaglio, een dame met Zuid-Italiaanse roots, loopt wat minder lang mee maar heeft een niet minder indrukwekkende doorleefde stem.

Op Occupied By The Sun presenteert het duo elf ambachtelijk geschreven stemmige luisterliedjes. Altijd gedomineerd door de stem van Mandaglio en het akoestisch gitaarspel van Thys, spaarzaam begeleid door soms een bas, strijkinstrument, orgeltje, een gitaarsolotje en een heel enkele keer een tweede stem. Het is een mooie luisterplaat die prachtig is geproduceerd en ondanks de beperkte instrumentatie klinkt als een klok.

De meeste liedjes doen denken aan de bedachtzame liedjes van pak ‘m beet James Taylor of een moderne Nederlandse loot aan de akoestische beweging als Nancy Brick, maar af en toe sluipen andere invloeden door zoals in Nowhere (licht funky) of Hope, dat licht neigt naar een Balkanritme. Ver van huis is dat niet voor Thys en Mandaglio, die samen ook figureren in Balaxy Orchestra, een in België opererend orkest dat hitsige dansbare wereldmuziek serveert op festivals, feesten en partijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s