Strangeheart – A Common Theme

Indie is er in alle soorten en maten. Strangeheart tast de randen van de definitie van dit genre nadrukkelijk af met hun kauwgomballenelectropop. Strangeheart komt uit Los Angeles en het lijkt wel of je de zomerse onbekommerdheid hoort in hun muziek. Componist Jeff Thompson richtte de band in stukjes en beetje op de afgelopen jaren nadat zijn vorige electro-project Young Digerati op de klippen was gelopen. Met Strangeheart zet hij zijn koers eigenlijk in grote lijnen voort. De band maakt luchtige liedjes in prettig klinkende electroverpakking.

Als een van hun invloeden noemen de bandleden Pet Shop Boys, en dat is een rake vergelijking. De elf liedjes op het debuut A Common Theme ademen een jaren tachtig sfeertje en zijn stuk voor stuk hitgevoelig. Zo hitgevoelig dat het glazuur op je tanden soms stevig op de proef wordt gesteld; Problems is een voorbeeld van een nummer waarvan de melodielijn bijna een kinderliedje vormt. Gewoon tè; bijna platvloers. I’m so much better than your boyfriend, I’m so much better and I’m twice the man is een songtekst die het wel zo’n beetje samenvat.

Daar staan prima swingende deuntjes als How To Feel Right en In Another Life tegenover. Knappe liedjes met lekkere baslijntjes. Wie met heimwee terugdenkt aan Human League en Pet Shop Boys moet deze plaat daarom zeker checken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s