Livingston – Animal

Livingston zijn Engelsen maar wonen en werken al weer een hele poos vanuit Berlijn. Daar vinden ze ook de kern van hun fanbase, daar boekten ze in het verleden al hun grootste succes. Animal is hun derde plaat en dit keer hebben ze alles in eigen hand gehouden. Dat feit meten ze breed uit in de publiciteit rond het nieuwe album. Want ze hebben iets uit te leggen: album nummer twee Fire To Fire flopte. Voor die plaat werd samengewerkt met producer David Bottrill (onder andere Muse en Tool) en zijn staat van dienst boezemde de band zo veel ontzag in dat ze zich lieten leiden door zijn oordeel en hun oren lieten hangen naar wat de platenmaatschappij wilde. Fire To Fire was daarom een slap compromis, erkent de band nu met heel veel spijt. En dan volgde ook nog eens de grote teleurstelling dat die werkwijze een plaat opleverde die niet de roem bracht waar ze zo vurig op hoopten.

Intussen heeft de band zich hervonden. Ze hebben zich een poosje opgesloten in een boshut en daar geschreven aan nieuw materiaal, nu te horen op Animal. De plaat opent met een pretentieus opgezwollen intro dat grootse verwachtingen wekt; een mission statement. En ze maken de belofte nog waar ook. Livingston serveert een stevig stuk hardrock met groteske vocalen, verpakt in een geluid geschikt voor stadions.

Dat de verduitste Engelsen op de plaat met enthousiasme zingen over ‘Chemicals in my bloodstream’ en zullen we ze maar vergeven. Want Animal klinkt lekker stevig met fijne baslijntjes en soms verrassende toetspartijen (Time Bomb). En wat het meest opvalt is dat de 12 liedjes op de plaat prima melodieën herbergen (zoals in Skin & Bones of Human). Livingston verstaat de kunst om aardige composities te maken en dat is in dit genre niet altijd een gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s