Lia Ices – Ices

Lia Ices kan bogen op het leveren van een stukje muziek dat in de HBO hit-serie Girls. Net als de serie levert Ices muziek die meer om het lijf lijkt te hebben, maar in werkelijkheid niet veel meer brengt dan lichtvoetige eigentijds vermaak. Ices noemt het zelf psychedelic hip-hop pop. Zo is er weer een nieuw subgenre geboren om haar unieke talent een plaatsje te kunnen geven. Dat psychedelische zit ‘m dat waarschijnlijk in haar met effecten (waaronder het toch inmiddels wel uitgemolken auto-tune) overladen stem en de forse pot galm die wordt open getrokken.

De in California wonende Amerikaanse produceerde Ices – haar derde album al weer – samen met haar broer Eliot en zij slagen er in om de effectieve popliedjes een alternatief bijna lofi-achtig sausje te geven. De composities zijn uitgevoerd in een licht wiegend tempo en er wordt vrolijk getapt uit alles wat de moderne muziekinstrumenten te bieden hebben. Doet soms een beetje denken aan het alternatieve tintje van bijvoorbeeld Lykke Li, maar dan in overgeproduceerde vorm.

Pulk je de productie er af, dan blijven charmante popliedjes over. Niet onverdienstelijk deze plaat maar nu ook weer niet zo interessant dat het rechtvaardigt er onze tijd aan te besteden waar er zo veel andere interessantere releases zijn in deze tijd van het jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s