Teenage Guitar – More Lies from the Gooseberry Bush

Grappig noemen ze Robert Pollard, frontman van Guided by Voices, inmiddels een ’serial songwriter’. Zo omschreven geeft het al een beetje een misdadig karakter, en dat is volkomen terecht als we luisteren naar de 15 nummers op More Lies from the Gooseberry Bush die Pollard onder de naam Teenage Guitar uitbrengt. Teenage Guitar is een vehicle dat hij gebruikt om nummers uit te geven waar hij zelf alles, maar dan ook alles zelf doet. Tel uit je winst.

In mei verscheen al weer de tweede plaat van Guided By Voices van dit jaar en nu volgt dus dit product. Het doet vermoeden dat Pollard de hele dag met een recorder om de nek rond sjouwt en alles, maar dan ook echt alles opneemt en uitbrengt. De kwaliteit doet er dan misschien ook niet meer zo toe. De fans slikken het gretig: de website Noisey schrijft ’There is no such thing as too much Robert Pollard’.

More Lies from the Gooseberry Bush is een totaal overbodige plaat die echt alleen geschikt is voor die trouwe aanhang. Het is pover opgenomen, Pollard zingt er vals op los en maakt er een heerlijk potje van. Spliced at Acme Fair bijvoorbeeld is een walsje dat door merg en been gaat. Afschuwelijk en zonde van de energie want Pollard heeft in het verleden bewezen dat hij prachtige miniatuurtjes kan maken die misschien wel tot het mooiste in de catalogus alternatieve gitaarmuziek behoren. Aan een liedje als Skin Ride hoor je dat het er nog wel in zit. Dus hup, terug de studio in en je huiswerk overnieuw doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s