Tops – Picture You Staring

In Montreal zijn ze er dol op, de relaxte zacht swingende pop van Tops. Picture You Staring is een product dat volledig door de band is gemaakt. In een jaar tijd namen ze 12 liedjes op en verzorgden zelf de productie, opname, mix. Het resultaat is een plaat vol overgearrangeerde softpop-liedjes. Dominant zijn de charmante stem van Jane Penny en het funky jengelende gitaarspel van David Carriere. In dit genre zou je verwachten dat de bas een hoofdrol speelt, maar Tops mixt ‘m regelmatig bijna onhoorbaar naar de achtergrond. Gemiste kans. Het lichte gitaarspel staat altijd op de voorgrond en zet melodielijnen neer die niet zelden letterlijk door de zang worden gevolgd. Is dat gebrek aan fantasie?

De productie klinkt alsof een bandje een eerste demo heeft gemaakt en te veel invloed heeft gehad op het eindresultaat: je hoort vooral losse eenheden, de muziek vormt geen eenheid. Het is allemaal te glad, plastic en perfect. Geen ziel, geen zaligheid.

In een toelichting belooft de band dat luisteraars die de intieme plaat de kans willen geven te groeien, zullen worden beloond. Ik waag dat te betwijfelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s