Bishop Allen – Lights Out

Niks-aan-de-hand-plaat van het viertal uit Kingston, New York die weinig om het lijf heeft en niets vernieuwends brengt. Maar gewoon een lekkere lichtvoetige plaat: indiepop voor onder het afwassen of als je de wasmachine uitruimt. De band weet dat zelf ook. In een beschrijving van hun nieuwe plaat laten zij zelf weten dat het een album is waar je niet nauwgezet naar hoeft te luisteren. Zet ‘m op bij een barbecue met vrienden waar je licht tipsy je gewoon goed wilt voelen: bittersweet.
Lights Out klinkt als een klok. Niets vraagt te veel aandacht, de teksten zijn goed verstaanbaar, de leadzang van Justin Rice komt mooi uit de verf. Singel Start Again suggereert dat synths een hoofdrol spelen. Dat is niet zo: Bishop Allen brengt op Lights Out gitaargeoriënteerde indiepop.

Ondanks de vrijblijvendheid slaat de verveling geen moment toe. Daar zijn de liedjes te goed voor. De toon wordt gezet met vrolijke springerige popdeuntjes. Maar bijvoorbeeld Crows – een tropisch uitstapje met swingend ritme – of een iets ruigere gitaarsolo in No Show en de leadzang door Darbie Nowatka in Black Hole breken steeds precies op tijd de sleur. Stijlvast, kundig en goed verzorgd. Fijn plaatje voor de nazomer.

Bekijk de video bij singel Start Again

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s