The Vacant Lots – Departure

The Vacant Lots uit Burlington in de VS mag zich verheugen in de belangstelling van een aanatl invloedrijke muzikanten. Spacemen 3’s eigen Sonic Boom tekent voor de mix van de debuutplaat van het duo. Voorheen Galaxie 500 frontman Dean Wareham speelt een deuntje op gitaar mee. En daarmee staan ze al een poosje volop in de schijnwerpers, met name in Engeland.

Want ze zijn hip, zo niet überhip. Ze maken met zijn tweeën met punk overgoten garagerock. Zo lijkt het althans als je alleen afgaat op openingsnummer op Departure Mad Mary Jones én afsluiter Do Not Leave Me Now. Voor het overige krijgt psychedelica de vrije teugel. Ze worden dan ook gerekend tot populaire eigentijdse stromingen als Psych Rock of Neo-Psychedelica. Wat houdt dat in? Lo-fi klinkend, met hier en daar elektronice, repeterende gitaarpartijen, dromerige overstuurde zang. En tijdens optredens ‘back tot the sixties’ met fantasierijke projecties!

Het 8 nummers tellende debuut van The Vacant Lots boeit nog het meest wanneer de punk de overhand heeft en ze met simpele aanstekelijke gitaarlijntjes je brein proberen binnen te dringen. Slaat de psychedelica toe, met als dieptepunt het 10 minuten durende en doorzeurende Make The Connection, dan slaat zonder gebruik van middelen de verveling tamelijk snel toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s