Phox – Phox

De debuutplaat van Phox, een zestal uit Wisconsin in de VS, klinkt als een product van een vrouwelijke singer-songwriter. De stem van zangeres Monica Martin is zo dominant en de composities zo suikerzoet, dat je bij beluistering vermoed met een leuk tenger meisje met gitaar te maken hebt. Een meisje bovendien met een prettige stem met veel lucht. Bij de eerste paar nummers op Phox eerste plaat althans, want later volgen tal van nummers waar zij zich te buiten gaat aan vocale acrobatiek. En daar moet je maar net van houden.

In werkelijkheid zit achter deze vrolijke zachte liedjes componist Zach Johnston. Hij begon tijdens een verblijf in San Francisco met het schrijven van liedjes en zocht samen met Monica Martin een bandje bij elkaar, bestaande uit vrienden die allemaal in Wisconsin zijn opgegroeid.

De eerste plaat van Phox telt een paar juweeltjes, zoals de single Slow Motion, maar daar staat veel middelmatig werk tegenover. Gelukkig maar dat je tegenwoordig ook de nummers apart kunt aanschaffen. Beperk je dan tot Leisure en Slow Motion. En voor wie dol is op gevoelige ballades kan Laura er dan nog net bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s