Anathema – Distant Satellites

Anathema’s opvolger voor hun goed ontvangen Weather Systems uit 2012 klinkt als een groots opgezette ambitieuze rockopera. De Engelse band klinkt groots, wijds en uitgesponnen op Distant Satellites. Knap er aan is dat het desondanks niet doorslaat naar pompeuze drukdoenerij. De transparante productie van dit album zorgt er voor dat het helder en toegankelijk blijft klinken. Ook geen plastic klinkende gitaarpartijen, zoals je nog wel eens hoort bij andere bands die tegen dit gothic-achtige genre aanhangen en die wel doorschieten in een kunstmatige pose, maar een prachtige natuurlijke sound. De arrangementen voor het ondersteunende orkest door niemand minder dan Dave Steward vormen de spreekwoordelijke kers op de goed gevulde taart.

Anathema timmert al sinds 1990 aan de weg en dat hoor je af aan Distant Satellites. Hoewel er nog fans uit de begindagen zijn die nog treuren om de evolutie van deathmetal/doomrock naar toegankelijke progrock, zetten de Engelsen met dit nieuwe album weer een stap naar een groter publiek. Met de loepzuivere zang van Vincent Cavanagh en Lee Douglas en de rijke melodieuze composities die nooit in de buurt komen van de irritatiegrens, moeten er toch weer nieuwe zieltjes te winnen zijn.

Luister naar The Lost Song Part 3

Anathema – The Lost Song part 3 (from Distant Satellites) from Kscope on Vimeo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s