Klischée – Touché

Feestmuziek voor clubpubliek. Klischée uit Zwitserland maakt van die huppelende dansmuziek die tapt uit charlestonklanken uit de jaren twintig, waar ook Caro Emerald tegenaan schurkt. De band is sinds 2010 actief en presenteert nu de debuutplaat Touché. De oprichters Dominique Dreier en Kilian Spinnler vonden elkaar in hun voorliefde voor oude swing en jazz en vertalen die stijlen in electro. Wat opvalt aan deze productie is dat ze niet proberen het oude geluid na te maken, maar het in een modern jasje steken. Uit de dubstep worden bijvoorbeeld diepe bassen en springerige beats geleend. In het merendeel van de nummers op Touché wordt op de dansvloer gemikt. De liedjes zijn dan simpel, hebben niets om het lijf en lijken geschreven om makkelijk in het gehoor te liggen. Om het dansen – ook al ken je het nummer niet – geen voetbreed in de weg te leggen.

Klischée is inmiddels uitgedijd tot een vijftal, waarbij de zang wordt verzorgd door de franstalige rapper 45 Degré en Marena Whitcher. Als er wordt gezonden in de liedjes, is het in het Engels of Frans, of zelfs gecombineerd. Aardig er zijn echter de instrumentaaltjes, zoals Circles, dat op een loom tempo verschillende sferen aftast.

De eerste cd van Klischée wordt gepresenteerd met de mededeling dat het moeilijk voor te stellen is dat er iemand niet valt voor deze bijzondere mix van stijlen. Ze hebben er toch één gevonden. Dit Zwitsers product vraagt om een Europese importheffing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s