Archie Bronson Outfit – Wild Crush

Archie Bronson Outfit is terug! Ze hebben met DFA’s producer Tim Goldsworthy ook afscheid genomen van beukende dansbare beats met daarover heen experimentele naar blues neigende composities. Eigenlijk wel jammer.

Welke rol het vertrek van bassist Dorien Hobday daarbij heeft gespeeld, is niet duidelijk. De koerswijziging is hoe dan ook onmiskenbaar, als je luistert naar hun nieuwe plaat Wild Crush. Opnieuw hebben de Engelsen uit Bath er vier jaar over gedaan om deze 9 nummers tellende langspeler in elkaar te zetten. Archie Bronson Outfit keert terug met energieke garagerock met psychedelische uitstapjes.

Het resultaat is deels geslaagd. Openingsnummer Two Doves On A Lake gaat furieus van start met trashy riffs op een tapijtje van toetsen en accenten met een saxofoon; alsof je in een tijdreis pardoes voor het podium staat bij een seventies rockband. Ook We Are Floating mag er zijn. In de verte hoor je invloeden van bands als Cream. De sixties zijn nooit ver weg op deze plaat met zijn psychedelische uitstapjes zoals in Love to Pin You Down.

Tegenover dit prettige geweld staan beduidend minder boeiende nummers als Lori From The Outer Reaches of het beat-achtige Sweet & Flow. Tel daarbij op dat de stem van zanger-gitarist Sam Windett – inmiddels bijna meer bekend om zijn schilderkunst – wat saai is om naar te luisteren en karakter moet krijgen uit effectendoosjes. Het eindoordeel is dan: goede nieuwe koers die over vier jaar vast een meer consistent mooi rockalbum gaat opleveren.

Bekijk de video bij We Are Floating

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s