Yvette – Process

Mocht je zijn ingedut, dan is de kans groot dat het nummer Cuts Me In Half van Yvette je wakker schrikt en in paniek naar de uitgang doet zoeken. Het lijkt verdorie wel of er een alarm afgaat. Gelukkig neemt het volume na even af en zet Yvette hun herkenbare pulserende industriële postpunk in. Niks aan de hand, er staat gewoon een plaat op die herinneringen oproept aan de jaren tachtig toen er meer bands furore maakten met keiharde noise, ijzeren ritmes en monotone melodieën. Staccato en minimalistisch, met vierkante ritmes, gedisciplineerd, compromisloos. Denk aan Young Gods, Eindstürtzende Neubauten, of Laibach.

Prachtige muziek om een depressieve duistere grotestadsfeer neer te zetten en Yvette slaagt daar buitengewoon in. Super tof om een je een avondje klote bij te voelen in een kleine club als je vriend of vriend je net heeft verlaten. Of je ontslagen bent. Of om je rot te schrikken als je op de bank bent ingedut. In tegenstelling tot enkele voorbeelden van weleer, biedt Yvette geen dansplezier; alleen slotnummer Radiation nodigt tot bewegen uit.

De New Yorkers Noah en Dale (meer weten we niet van de muzikanten) doen dit alles met een arsenaal synths, gitaar, effecten en drums. Een mooie prestatie want de twee klinken alsof een heel leger luidruchtig door de straat komt zetten; met tanks. Op Process jagen ze er in krap 33 minuten 11 songs als energieke erupties doorheen. Met militaire precisie wel te verstaan. En laten je dan overdonderd achter. Enkel aan te raden voor liefhebbers van zwarte kleding.

YVETTE //// Radiation from CUTSDATFLO on Vimeo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s