Tijuana Panthers – Wayne Interest

Op de derde plaat van de Tijuana Panthers staat een tekening van John Wayne: de charismatische cowboy met de witte hoed. Je moet goed kijken om dat te ontdekken, want zijn gezicht wordt verborgen door de naam van de band uit Long Beach, California. In het titelnummer zet een Dick Dale-achtig surfgitaartje de toon en schreeuwt zanger-gitarist Chad Wachtel een onverstaanbare tekst over door zware compressie overstuurde drums. Wat deze jongens met John Wayne hebben blijft helaas in mysterie gehuld.

Het trio brengt op Wayne Interest compromisloze garagerock met een belangrijke rol voor de bas die wat betreft de sound en de fijne baslijntjes doet denken aan Peter Hook. Voor liefhebbers van punk met een licht surfsausje is dit een heerlijke energieke plaat. Tijuana Panthers schrijven prettig in het gehoor liggende liedjes, neem bijvoorbeeld Torpedo, dat je na een keer beluisteren zo meebrult. En opener Four Horsemen, waar je eigenlijk de plagiaatpolitie eens op zou willen wijzen, want horen we in de zanglijn in de coupletjes daar niet gewoon At Home He’s a Tourist van Gang of Four? Ach, boeit niet, kunnen we daar ooit genoeg van krijgen?

Een schreeuwend minpunt aan deze plaat: zoals het momenteel hip is bij veel Amerikaanse producties is de opname met veel compressie in het rood geduwd. Alles klinkt hard en overstuurd en elke klap op de bassdrum klinkt smerig en kapot. En dat komt zelfs deze ruwe garagerock niet ten goede.

De Tijuana Panthers staan 19 juni in Vera en 20 juni op Best Kept Secret.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s