Sleep Party People – Floating

Waarom de titel Floating van deze plaat van Sleep Party People raak is wordt direct duidelijk in opener Change In Time: keyboards en zweverige gitaren zetten een wiegend ritme in en de bezwerende zang van laten je direct wegglijden naar een dromerige wereld. Om rond drie minuten in deze slaappartij ruw wakker te worden geschud door oplopend volume en stevige noise. Huh? Was het toch een nachtmerrie….

Sleep Party People is een soloproject van de Deense muzikant Brian Batz. Een beetje een zonderling die zich vooral in het openbaar vertoont met een konijnenmasker op. Met Floating levert hij zijn derde plaat op en gaat daarmee verder op de ingeslagen weg. Het is fijne luistermuziek om bij weg te dromen, zonder bijzondere hoogte- of dieptepunten. Het past in de grote groep bands of muzikanten die zweverige pop maken voor teerhartige zielen. Of vergissen we ons daar nu in? Schuilt hier toch een addertje onder het gras?

Brian Batzs composities zijn gebaseerd op zachte afgeronde baslijntjes, lichtvoetige ritmes, veel toetsen en zijn ijle zang. Soms met een vernijnig dissonant randje. Het klinkt allemaal licht en verleidelijk om je door in slaap te laten wiegen. Maar veel nummers pakken uiteindelijk verontrustend en duister uit. Luister bijvoorbeeld naar het onheilspellend klinkende nummer In Another World of instrumentaal Death Is The Future, wat zijn inborst met de titel al duidelijk maakt. Luisteren we naar een soundtrack bij Alice in Wonderland?

Misschien is Floating bij nader inzien toch niet zo’n geschikte plaat om rustig bij in slaap te vallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s