Pink Mountaintops – Get Back

De Canadezen uit Vancouver tellen een immense lijst ex-bandleden: maar liefst 37. We hebben hier dan ook meer te maken met een collectief dan met een echte hechte band. Ook op Get Back schuiven weer een hele trits gastmuzikanten aan naast leider Stephen McBean waaronder bijvoorbeeld Dinosaur Jr’s J. Mascis. En dat hoor je af aan hun vierde plaat Get Back. Het mist cohesie, gaat alle kanten uit. Pink Mountaintops trapt af met Ambulance City dat wordt voortgestuwd door een pruttelende synth-bas waardoor je zou vermoeden dat het een moderne pistache gaat opleveren van gitaargeweld en elektronica. Om dan ineens weer te klinken als zouteloze slepende indie, verveeld gezongen als Oasis.

Get Back telt tien liedjes met nauwelijks iets dat boven het korenveld uitsteken. Ambulance City is het aanhoren waard, echte uitschieter is North Hollywood Microwaves. Het nummer herhaalt eindeloos een riff, waarbij we direct bij het intro kennis mogen maken met Annie Hardy. Zij vuilbekt vanaf een tweeënhalve minuut in het nummer een smerige bezeten tirade met Rod Steward in een hoofdrol en redt daarmee de hele plaat. ‘You just might get it in the butt cose I love it..‘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s