Nid & Sancy – The Cut Up Jeans Technique

Ze hebben hun stinkende goesting gedaan, vertelt het Belgische elektropunk-duo Nid & Sancy in de Humo. Hun nieuwste knip-en-plak-werkje ligt in de winkels en heet The Cut Up Jeans Technique. Ze doen wat we van ze gewend zijn: op de snijtafel vlijmscherpe beats en moddervette samples in elkaar steken tot een ongenadig stampend werkstuk ontstaat. Misschien deze keer nog iets ongenadiger dan voorheen.

Ook al klinkt in een nummertje als The Anti Manual het verleden a la Front 242 door, lukt het de de Belgen om in de voorhoede van dit genre te blijven opereren. Door steeds weer de grenzen af te tasten van de goede smaak, wat trommelvliezen aankunnen en wat de techniek allemaal mogelijk maakt.

Bart Demey en Tania Gallagher geven in de Humo zo’n treffende omschrijving van hun nieuwe plaat, dat het zinloos is dat in andere woorden te gieten. Citaat: „Kort en rauw, met songs als kortsluitingen. Of hartaanvallen, desnoods. Geen bullshit: zeg wat je te zeggen hebt en smijt het erop. En probeer het niet nodeloos te rekken: vandaar dat de plaat nog geen halfuur duurt.”

Laten we er alleen aan toevoegen dat je van de 13 stuiterende composities ook behoorlijk tuureluurs wordt. Maar o zo effectief in de botsauto’s op de Koningsdagkermis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s